Аџибадем Систина на ниво на задачата во дуелот со Уника

Уника 0-7(0-3) Аџибадем Систина

Аџибадем Систина: Кристијан Димковски 7’ 24’ 26’ Далибор Дамјановиќ 4’ 32’ Златко Бошковски 36’ Мирослав Неделковски 14’

Екипите на Уника и Аџибадем Систина одиграа натпревар во духот на фер плејот. Во текот на целиот натпревар се играше отворен фудбал и двете екипи играа колективно со контролиран напад. Екипата на Систина уште од самиот старт имаше предност и контрола врз натпреварот. Уника во текот на целиот натпревар се обидуваше да фати ритам но немаа своја вечер што им одеше во прилог на Систина која на полувремето водеше со 0-3 а на крајот го доби овој натпревар со високи 0-7