А1 со офанзивна игра до сигурна победа над Уни Банка

А1 6-1(3-0) Уни Банка

А1: Мартин Ангеловски 7’ 19’ 28’ Мартин Тодоровски 16’ 30’ Иле Никодиновски 26’
Уни Банка: Ангел Петков 40’

Екипата на А1 го започна натпреварот против Уни Банка со офанзивно поставена формација. Во текот на целиот натпревар настојуваше да напаѓа со што успеваше да дојде до отворени шанси за погодок. Кај Уни Банка воочлива беше недоволната воиграност и паузата која си го направи своето. Во текот на целиот натпревар А1 ја имаше иницијативата и не и дозволи на Уни Банка да фати резултатски приклучок и го доби овој натпревар со 6-1.