Ван Хоол во второто полувреме го скрши отпорот на Уни Банка

Ван Хоол 10-4(2-2) Уни Банка

Ван Хоол: Антонио Петровски 28’ Даниел Стаменковски 23’ Ненад Саздовски 8’ 40’ Филип Белчовски 16’ 25’ Христијан Павловски 32’ Ненад Атанасов 24’ 36’ Владо Здравков 37’
Уни Банка: Александар Кузинаков 10’ 18’ 27’ 9’

Офанзивно прво полувреме одиграа екипите на Ван Хоол и Уни Банка и на двете страни акцентот беше ставен во играта на нападот. Прва во водство дојде екипата на Ван Хоол со погодок во 8та минута, следуваше брз одговор на екипата на Уни Банка со погодок во 10та минута за израмнување на 1-1. До крајот на полувремето и двете екипи имаа свои одлични периоди на игра и успеаа да постигнат по еден погодок за резултат од 2-2 на полувреме. Во второто полувреме екипата на Ван Хоол ја превзеде иницијативата и започна со жесток притисок кон голот на Уни Банка што и донесе предност во 23та минута. Овој погодок и даде мотив на екипата на Ван Хоол да тргне уште поагресивно кон голот на Уни Банка што се одрази на резултатот. Екипата на Уни Банка и покрај сите обиди не успеа да најде против игра за расположената екипа на Ван Хоол која го доби натпреварот со високи 10-4.