Ван Хоол со сигурна игра до победа над Сава Осигурување

Сава Осигурување 1-4(0-2) Ван Хоол

Сава Осигурување: Данило Поповски 38’
Ван Хоол: Даниел Стаменковски 7’ 36’ Филип Белчовски 2’ Владо Здравков 27′

Првото полувреме од дуелот помеѓу Сава Осигурување и Ван Хоол и припадна на екипата на Ван Хоол кои уште на самиот старт ја превземаа иницијативата и успеаа да се стекнат со предност од 0-2 до 7та минута. Екипата на Сава Осигурување се обидуваше со чести ротации на играчи да се врати резултатски во ова полувреме но не успеа во таа намера па екипата на Ван Хоол на полувреме замина со предност од 0-2. Во второто полувреме екипата на Сава Осигурување со сите сили се обидуваше да дојде до израмнувањ, но екипата на Ван Хоол со одлично поставена игра во фаза на напад и одбрана не остави простор за игра и залужено го доби овој натпревар со 1-4.