Во неизвесна завршница ЕЛЕМ подобри од Аптив

Аптив 4-5(2-2) ЕЛЕМ

Аптив: Александар Марковски 15’ 18’ Кире Стаматовски 28’ 35’
ЕЛЕМ: Ристо Стефановски 22’ Петар Василевски 14’ 20’ 35’ Влатко Петровски 38’

Израмнето прво полувреме одиграа екипите на Аптив и ЕЛЕМ, првиот дел од полувремето помина во мирен ритам во кој и двете екипи ги одмеруваа силите. Како одминуваше времето се засили темпото на игра двете екипи започнаа со офанзивен фудбал што донесе и голови, прва во водство дојде екипата на ЕЛЕМ со погодок во 14та минута следуваше брз одговор на екипата на Аптив со погодок во 15та минута и израмнување на 1-1. ДО крајот на полувремето двете екипи постигнаа по еден погодок па на полувреме се замина со 2-2. На стартот на второто полувреме екипата на ЕЛЕМ успеа да постигне погдок и да го превземе водството, по оваа негатива екипата на Аптив тргна поагресивно во нападот по израмнување што им успеа во 28та минута за 3-3. До крајот на натпреварот екипата на ЕЛЕМ успеа да реалзира и да го добие овој натпревар со 4-5.