Даиловски го водеше Матрикс до победа над А1

Матрикс 8-4(4-0) А1

Матрикс: Петре Даиловски 4’ 8’ 31’ 34’ Дарко Цветковски 31’ Мирко Богески 6’ 28’ Антонио Богдановски 15’
А1: Мартин Ангеловски 21’ 28’ Иле Никодиновски 36’ Мартин Ташкоски 40’

Екипата на Матрикс во дуелот со А1 уште на самиот старт прикажа одлична игра во која играше доста цврсто во одбраната што им овозможи преку брзи контра напади да дојде префектно реализиран напад. Екипата на А1 беше значително ослабена со краток ростер па во првото полувреме не можеше да му парира на реасположениот Матрикс кој го доби полувремето со 4-0. Во второто полувреме екипата на А1 преку расположениот Ангеловски се обидуваше да фати резултатски приклучок, но Матрикс имаше долга клупа и со чести измени успеа да го одржи високиот ритам на игра со кој на крајот славеше со 8-4.