Дуото Саздовски – Петровски го предводеа Ван Хоол до победа над Џонсон Мети

Ван Хоол 0-4(0-2) Џонсон Мети

Ван Хоол: Ненад Саздовски 3’ 37’ антонио Петровски 10’ 36’

Екипите на Ван Хоол и Џонсон Мети уште на самиот почеток наметнаа висок ритам на игра со цврста одбрана и на двете страни. Екипата на Ван Хоол во раната фаза од натпреварот во 3та минута преку Саздовски дојде до водство од 1-0. Екипата на Џонсон Мети со чести измени во својот состав е обидуваше да го фати ритамот кој го намента Ван Хоол но Ван Хоол не го дозволи тоа па преку Петровски поведе со 0-2 резултат со кој се замина на паузата. Во второто полувреме екипата на Џонсон Мети во своите редови внесе голман играч со цел да створи вишок во нападот но ваквата истуреност во нападот ги остави ранливни во одбраната што екипата на Ван Хоол во два наврати го искористи за зголемување на водствто и победа на овој натпревар со 0-4.