Еуро Табак во фер плеј натпревар подобри од Џојсон Сејфти Системс

Еуро Табак 9-1(5-0) Џојсон Сејфти Системс

Еуро Табак: Сашко Јовановски 2’ Мартин Ливрински 5’ 15’ 24’ 28’ 31’ Дејан Младеновски 10’ Дејан Јанков 22’ Григориј Јовановски 20’
Џојсон Сејфти Системс: Борче Аргиловски 26’

Одличен старт за екипата на Еуро Табак во дуелот со Џојсон Сејфти Системс со погодок уште во 2та минута Еуро Табак се наметна како фаворит во овој натпревар. Екипата на Џојсон Сејфти Системс се префрли на противничката половина што ја остави ранлива во одбраната што Еуро Табак го искористи за зголемување на водството на 4-0 до 15та минута. До крајот на полувремето екипата на Еуро Табак не дозволи изненадувања и на паузата замина со предност од 5-0. Во второто полувреме се продолжи со фер плеј игра и во посмирено темпо каде екипата на Џојсон Сејфти Системс се обидуваше да дојде до намалување на резултатот но цврстата одбрана кај екипата на Еуро Табка и брзите контри со кој го зголемуваше водството беа пресудни за високото водство . Крај 9-1