Лукоил во второто полувреме го скрши отпорот на ЈП Водовод

Лукоил 9-4(2-0) ЈП Водовод

Лукоил: Антонио Фенов 8’ 22’ 33’ 37’ Гоце Мојсовски 18’ Васко Стефанов 36’ Александар Ѓоргиески 21’ 25’ 34’
ЈП Водовод: Стефан Вангелски 32’ Авни Ајвази 28’ Јакуп Зекири 33’ 35’

Екипите на Лукоил и ЈП Водовод натпреварот го започнаа со брз и отворен фудбал во кој беше ставен целосно акцент на нападот. Се играше офанзивно и на двете страни но екипата на Лукоил успеа изгледните шанси да ги преточи во гол. И на полувремето отиде со водство од 2-0. Во второто полувреме екипата на Лукоил заигра во вистински ритам и успеа да го скрши отпорот на ЈП Водовод. Предводени од Фенов од минута во минута го зголемуваа водството кое на крајот изнесуваше 5 гола предност. Крај 9-4