Македонски Телеком сигурни во играта со ЈП Водовод

Македонски Телеком 7-0(1-0) ЈП Водовод

Македонски Телеком: Михајло Лазаревски 10’ 23’ 30’ Гоце Филипов 38’ Стефан Наскоски 22’ Даниел Анчевски 21’ Роберт Поповски 40’

Првиот дел од полувремето помина во мирен ритам на игра без многу шанси за погодок на двете страни. Како одминуваше времето екипата на Телеком ја превзеде иницијативата и вршеше силен притисок кон голот на Водовод што и донесе предност во 10та минута од натпреварот. До крајот на полувремето екипата на Водовод со сите сили се обидуваше да дојде до израмнување но не успеа во таа намера па телеком за мина на полувреме со предност од 1-0. Екипата на Телеком имаше фуриозен старт во вториот дел па за само три минути успеа да постигне три погодоци и да се стекне со предност од 4-0. Овие погодоци ја срушија концепцијата на екипата на Водовод па во преостанатиот дел натпреварот екипата на Телеком го заврши рутинирано и го доби овој натпревар со 7-0