Макпетрол со тимска игра до победа над Аптив

Макпетрол 7-4(3-0) Аптив

Макпетрол: Мишо Ѓорѓиовски 16’ 18’ 22’ 36’ Никола Секуловски 21’ Александар Мишоски 38’ Горан Новакоски 7’
Аптив: Марковски Александар 40’ Трајковски Иле 25’ Стаматовски Кире 29’ 39’

Прво полувреме исполнето со многу шанси и на двете страни одиграа екипите на Макпетрол и Аптив. Екипата на Макпетрол во 7та минута од полувремето успеа еден контра напад да го претвори во погодок и водство од 1-0. По оваа негатива екипата на Аптив започна со нешто понапаѓачка игра со цел да дојде до израмнување, но таквата игра ги остави ранливи во одбраната што знаеше да го искористи екипата на Макпетрол и преку контра напади да казнува за резултат од 3-0 на полувреме. Во второто полувреме екипата на Аптив со сите сили се обидуваше да стори нешто повеќе во овој натпревар но екипата на Макпетрол со сигурна игра рутинирано го приведе овој натпревар во своја полза со конечен резултат од 7-4