Матрикс во висок ритам до победа над ЕВН

Матрикс 10-3(4-0) ЕВН

Матрикс: Петре Даиловски 8’ 23’ 28’ Дарко Цветковски 28’ Драган Брњарчевски 16’ 39’ Мирко Богески 7’ 40’ Ивица Алампиоски 20’ Роберт Тасевски 38’
ЕВН: Виктор Валканчев 35’ Наумче Бадаловски 22’ Дарко Стоилковски 32’

Првото полувреме од натпреварот помѓу екипите на Матрикс и ЕВН почна со висок ритам на игра каде и двете екипи играа офанзивен фудбал. Екипата на Матрикс во 7та минута го отвори резултатот и опстигна гол, а во 8та минута успеа да го зголеми водството на 2-0. По ова водство на Матрикс екипата на ЕВН притисна кон противничкиот гол што ја остави ранлива во одбраната што Матрикс вешто го искористи за зголемување на водството на 4-0 резултат со кој се замина на паузата. Во второто полувреме подолгата клупа на Матрикс дојде до израз со чести измени одржуваше висок ритам што ЕВН не можеше да го издржи. Недоволниот број на играчи во ротација кај ЕВН беа клучен фактор за високиот пораз од 10-3