МЕПСО со кратка клупа не можеше да му парира на Гранит

Гранит 6-3(5-1) МЕПСО

Гранит: Стефан Тевдовски 2’ 8’ 17’ Дарко Петров 19’ Пепи Мицев 12’ Николче Глигуровски 22’
МЕПСО: борис Трајковски 10’ Диме Рошкоски 38’ Александар Боцевски 39’

Интересно прво полувреме одиграа екипите на Гранит и МЕПСО, екипата на Гранит уште во 8та минута имаше водство од 2-0. Екипата на МЕПСО успеа да одговир во 10та минута со погодокот на Трајковски за резултат од 2-1. До крајот на првото полувреме екипата на Гранит имаше повеќе од играта што се одрази на резултатот на полувреме со предност од високи 5-1. Во второто полувреме екипата на МЕПСО со сите сили се обидуваше да ја намали негативата но не успеа во таа намера бдејќи екипата на Гранит одлично ја постави својата игра во одбраната, не дозволи изненадување и до гоби овој натпревар со 6-3