Публиката како шести играч кај Уни Банка во победата над МЕПСО

Уни Банка 5-0(1-0) МЕПСО

Уни Банка: Ѓорѓи Пецевски 26’ Ивица Орозовски 30’ Ангел Петков 6’ Ненад Садовски 21’ 39’

Уни Банка максимално мотивирана со одлична тактика и пристап влезе во дуелот со МЕПСО. Ваквата сериозност уште на самиот старт вроди со плод, па во 6та минута ти веќе имаа водство од 1-0. Екипата на Мепсо немаше своја вечер и одговор за вака расположената Уни Банка па на полувремето се замина со резутатот од 6та минута 1-0. Во второто полувреме екипата на Уни Банка го подигна нивото на играта во одбраната што резултираше со брзи контри во нападот од кои најчесто завршуваа со одлична реализација. Од тука и високиот резултат на крајот на натпреварот од 5-0. Мора да напоменеме дека одличната публика беше шести играч во тимот на Уни Банка и истата ги мотивираше да ја остварат оваа висока победа.