Тиквеш со лоша поставеност на играта не можеше да парира на Гранит

Гранит 14-2(7-1) Тиквеш

Гранит: Стефан Тевдовски 6’ Дарко Петровски 4’ 19’ 40’ Пепи Мицев 34’ 39’ Николче Глигуровски 3’ 20’ 22’ 30’ Александар Димитриовски 11’ 18’ Ненад Антовски 22’ Ернанд Рамдедовиќ 24’
Тиквеш: Филип Велјановски 16’ Коце Ивановски 23’

Екипата на Гранит одлично го започна натпреварот против екипата на Тиквеш со погодоци во раната фаза во 3та, 4та и 6та минута се стекна со високо водство кое од минута во минута го зголемуваше. Екипата на Тиквеш не успеваше да ја најде својата вистинска игра па на полувреме екипата на Гранит замина со високи 7-1. Во второто полувреме иста слика екипата на Гранит ја контролираше играта и резултатот па континуирано го зголемуваше водството за конечна победа од 14-2.