Тиквеш со тимска игра до победа над ТАВ

Тиквеш 6-3(2-0) ТАВ

Тиквеш: Нинослав Ранѓеловски 32’ Филип Велјановски 24’ 34’ Гоце Ивановски 17’ 20’ 25’
ТАВ: Мартин Арсовски 34’ Петар Мартиновски 22’ Ибраим Елманз 37’

Израмнето прво полувреме одиграа екипите на Тиквеш и ТАВ, и двете екипи влегоа претпазливо во овој натпревар внимавајќи повеќе на својот гол отколку на нападот. Како одминуваше времето се засили темпото на игра и почнаа да се редат шанси за гол на двете страни. Кон крајот на полувремето поточно во 17та минута екипата на Тиквеш успеа да искористи еден контра напад и да реализира за водство од 1-0 што им даде дополнителен мотив па до крајот на полувремето успеаа да реализираат за водство од 2-0. Во второто полувреме се потигна темпото на игра и двете екипи се почесто се закануваа кон протиничкиот гол. Екипата на Тав успеа во 22та минута да реализира и да ја намали разликата на 2-1. Сепак екипата на Тиквеш денеска прикажа игра на повисоко ниво и повторно до 32та минута направи солидна предност 4-1. Екипата на ТАВ се обиидуваше резултатски да се доближи во што делумно успеа, но немаше доволно сили да ја изненади денес расположената екипа на Тиквеш која го доби овој натпревар со 6-3.