Уни Банка немаше доволно сили за целосен пресврт со ЕВН

ЕВН 3-2(1-0) Уни Банка

ЕВН: Томи Илиевски 9’ 22’ Ајет Новобрдалија 39’
Уни Банка: Ивица Орозовски 21’ Ангел Петков 40

Интересно прво полувреме одиграа екипите на ЕВН и Уни Банка, екипата на ЕВН уште на самиот старт наметна високо темпо на игра и ја превзема иницијативата. Што им донесе водство во 9та минута со погодокот на Илиевски. По оваа негатива екипата на Уни Банка со сите сили се обидуваше да дојде до израмнување, тие успеаа да креираат неколку шанси но имаа слаба реалзиација па не успеаа во таа намера па на полувремето се замина со резултатот од 9та минута 1-0 за ЕВН. Во второто полувреме екипата на Уни Банка уште на самиот старт успеа да постигне погодок и да дојде до израмнување, веќе следната минута екипата на ЕВН успеа да реализира и повторно ја превзема предноста во овој натпревар. До крајот на натпреварот екипата на Уни Банка бркаше израмнување но екипата на ЕВН не дозволи изненадување па го доби овој натпревар со 3-2.