Уни Банка предводени од Ташков до победа над Спорт Лајф

Уни Банка 5-4(4-1) Спорт Лајф

Уни Банка: Кристијан Смилевски 2 3 7 Јордан Ќировиќ 10 Марко Ташков
Спорт Лајф: Бојан Шумовски 23 Мартин Петрушев 38 Кани Ибраим 36 Бранко Бербешевски 13

Во првото полувреме од натпреварот помина во знакот на Уни Банка која во натпреварот со Спорт Лајф уште на самиот старт успеа да постигне 2 гола до 3та минута. Екипата на Спорт Лајф за да парира на расположената Уни Банка почна да игра по отворен фудбал што ги остави ранливи во одбраната што Уни Банка вешто го искористи за солидна предност од 4-1 на полувремето. Во второто полувре екипата на Спорт Лајф ги консолидираже своите редови и од минута во минута беше се по опасна кон голот на Уни Банка. Ваквата игра резултираше со одлични погодоци и топење на разликата. Сепак екипата на Уни Банка не дозволи изненадување и успеа да го добие овој натпревар со 5-4.