Фабрика Карпош – ГИМ немаше сили за пресврт со ЈСП

Фабрика Карпош – ГИМ 8-12(0-7) ЈСП

Фабрика Карпош – ГИМ: Кристијан Панев 32’ 33’ 34’ 37’ Александар Божиков 23’ 31’ Филип Илиевски 24’ Игор Николовски 29’
ЈСП: Дејан Блажевски 5’ Даниел Антовски 9’ 27’ 32’ Тихо Фидановски 10’ 14’ 15’ 20’ 25’ 30’ 31’ Гоце Крстевски 17’

Во вториот натпревар оваа сезона силите ги одмерија екипите на Фабрика Карпош – ГИМ и ЈСП
Екипата на ЈСП беше таа која уште на самиот старт ја превзеде иницијативата и притисна кон голот на противникот. Ваквата игра и донесе рано водство уште во 5та минута, ова и даде дополнителен мотив на екипата на ЈСП која до 9та минута веќе имаше водство од 0-2. Екипата на Фабрика Карпош – ГИМ се обиде со отворена игра да парира на денес одличните ЈСП но тоа ја остави ранлива во одбраната што ЈСП го искористи за зголемување на водството и солидна предност од 0-7 на полувремето. Во второто полувреме се разбуди екипата на Фанрика Карпош – ГИМ предводена од расположениот Кристијан Панев успеа да ја елиминира големата негатива и да дојде до резултат од 8-11 на 3 минути од крајот. Но екипата на ЈСП не дозволи изненадување и успеа да го добие овој натпревар со победа од 8-12.