Фабрика Карпош – ГИМ со перфектна игра во второто полувреме до победа над Џонсон Мети

Фабрика Карпош – ГИМ 7-2(0-2) Џонсон Мети

Фабрика Карпош – ГИМ: Славчо Мирчевски 34’ Кристијан Панев 21’ 30’ 37’ Тони Котев 23’ Филип Илиевски 30’ Игор Николоввски 28’
Џонсон Мети: Бојан Дејановски 20’ Бобан Ристов 17’

Екипата на Џонсон Мети во дуелот со Фабрика Карпош – ГИМ, влезе мотивирано со одлично поставена игра како во нападот така и во одбраната. Ваквата поставеност не и даде простор на екипата на Фабрика Карпош да ја игра својата препознатлива игра па Џонсон Мети успеа да замина со водство од 0-2 на полувреме. Во второто полувреме екипата на Фабрика Карпош – ГИМ успеа да ги консолидира своите редови и поправи грешките од првото полувреме со што успеа не само да го израмни резултатот туку и да направи целосен пресврт. Екипата на Џонсон Мети се обиде со голман играч да се врати во натпреварот но Фабрика Карпош – ГИМ со смирена и контролирана игра не дозволи изненадување па славеше во овој натпревар со 7-2