Фабрика Карпош – ГИМ со сериозен пристап до победа над С.Ц. Борис Трајковски

Фабрика Карпош – ГИМ 9-3(4-3) С.Ц. Борис Трајковски

Фабрика Карпош – ГИМ: Стојан Стојковиќ 32’ 35’ Георги Божиков 2’ 30’ Филип Илиевски 6’ 20’ 22’ Игор Николовски 2’ 24’
С.Ц. Борис Трајковски: Љубомир Стојановски 8’ 35’ Дарко Филимановски 17’

Последниот натпревар во завршната фаза го одиграа екипите на Фабрика Карпош – ГИМ и С.Ц. Борис Трајковски, екипата на Фабрика Карпош уште на самиот старт влезе мошне мотивирано со сериозен пристап и уште во првите минути со два последователни гола најави одличен натпревар. Екипата на С.Ц. Борис Трајковски се обиде да одговори на предизвикот но Фабрика Карпош – ГИМ не потклекна на притисокот па го доби полувремето со 4-2. Во второто полувреме екипата на Фабрика Карпош имаше своја вечер продолжи со добра игра и одлична реализација не дозволуваќи му на С.Ц. Борис Трајковски да влезе во својот препознатлив ритам. Во ваквата игра С.Ц. Борис Трајковски немаше простор за пресврт па на крајот Фабрика Карпош – ГИМ славеше со убедливи 9-3