ФК на глуви Слобода со одлична игра до победа над Уни Банка

ФК на глуви Слобода 7-4(3-1) Уни Банка

ФК на глуви Слобода: Самир Чеховиќ 17’ 21’ Сатула Алими 6’ 40’ Јасним Алими 17’ 38’ Бојан Ангелов 29’
Уни Банка: Ивица Орозовски 18’ 37’ Ангел Петковски 24’ Ненад Саздовски 31‘

Интересно прво полувреме одиграа екипите на ФК на глуви Слобода и Уни Банка, прва до водство дојде екипата на Слобода со погодок во 6та минута. По овој погодок екипата на Слобда започна со многу поофанзивна игра и со два погодци во 17та минута успеа да го зголеми водството на 3-0. Екипата на Уни Банка успеа до крајот на полувремето да постигне погодок и да се ја намали разликата за резултат од 3-1 на паузата. Во второто полувреме екипата на Слобода успеа да постигне погодок во раната фаза и да го зголеми водството од полувремето. Екипата на Уни Банка на сите можни начини се обидуваше да се врати во натпреварот но не упеваше да најде против игра за денес расположената екипа на Слобода која го доби овој натпревар со 7-4.