ЈСП мотивирано до победа до Џонсон Мети

Џонсон Мети 2-5(0-3) ЈСП

Џонсон Мети: Бране Стојановски 36’ 27’
ЈСП: Велко Серафимовски 20’ Тихо Фидановски 8‘ 10’ 29’ 40’

Екипата на ЈСП во дуелот со Џонсон Мети влезе со максимално сериозен пристап доста мотивирано уште на самиот почеток од натпреварот. Ваквата нивна игра како да го изненади Џонсон Мети па ЈСП од минута во минута го зголемуваше водството не давајќи му на Џонсон Мети да влезе во вистински ритам. Па го доби полувремето со 0-3. Во второто полувреме екипата на ЈСП продолжи со одлична игра, но мораме да напоменеме дека ги красеше колективната и тимска игра која вроди со плод и во второто полувреме. Екипата на Џонсон Мети немаше своја вечер не можеше да го фати вистинскиот ритам па на крајот го загуби овој натпревар со 2-5.