Џонсон Мети со пресврт во второто полувреме до победа над Џојсон Сејфти Системс

Џонсон Мети 7-3(0-2) Џојсон Сејфти Системс

Џонсонс Мети: Александар Недев 38’ Бојан Дејановски 24’ Благојче Божиновски 28’ Бране Стојановски 34’ Љупче Стојановски 33’ Мартин Николоски 22’ Бобан Ристов 33’
Џојсон Сејфти Системс: Марко Димоски 13’ 14’ Живко Стојкоски 29’

Динамично прво полувреме одиграа екипите на Џонсон Мети и Џојсон Сејфти Системс, и двете едкипи во воведниот дел од натпреварот беа повнимателни и фокус ставија на дефанзивата. Како одминуваше времето се згоемуваше темпото на игра и екипите почнаа со напаѓачки стил на игра што ведна вроди со плод за екипата на Џојсон Сејфти која во 13та и 14та минута постигна голови на за 0-2. До крајот на полувремето екипата на Џонсон Мети вршеше притисок со цел да дојде до израмнување но екипата на Џојсон Сејфти Системс одлично ја постави играта во одбарана не дозволи изненадување па на полувреме замина со предност од 0-2. На стартот на второто полувреме екипата на Џонсон Мети исзврши силен притисок кон голот на противникот и со голови во 23та и 24та минута успеа да дојде до израмнување. Неколку минути подоцна односно 28та минута со голот на Божиновски Џонсон Мети успеа да направи целосен резултатски пресврт но следуваше брз одговор во 29та минута со голот на Стојковски и израмнување на 3-3. По ова ледуваше преиод на доминантна игра на екипата на Џонсон Мети што се одрази и на конечниот резултат и победата на Џонсон Мети со 7-3.