Џонсон Мети со сигурна игра до победа над Уника

Џонсон Мети 11-0(4-0) Уника

Џонсон Мети: Александар Недев 19’ Бојан Дејановски 36’ Благојче Божиновски 4’ 24’ 26’ 29’ Љупче Стојановски 3’ 24’ Христијан Стојановски 8’ 35’ 40’

Одличен старт на екипата на Џонсон Мети во дуелот со Уника, уште на самиот почеток екипата на Џонсон Мети ја превзеде иницијативата што и донесе комотна предност од 3-0 до 8та минута. Екипата на Уника со сите сили се обидуваше да фати резултатски приклучок но екипата на Џонсон Мети ја контролираше играта во ова полувреме па на паузата замина со предност од 4-0. Во вториот дел иста слика екипата на Уника со обидуваше да ја намали високата негатива од полувремето но екипата на Џонсон Мети не дозволи изненадување и со сигурна игра го приведе овој натпревар во своја корист со резултат од 11-0.