Џојсон Сејфти Системс во финишот од натпреварот до победа над Фабрика Карпош – ГИМ

Џојсон Сејфти Системс 7-4(3-3) Фабрика Карпош – ГИМ

Џојсон Сејфти Системс: Даниел Велановски 31’ Живко Стојановски 1’ Борче Аргиловски 9’ 18’ 35’
Фабрика Карпош – ГИМ: Александар Божиков 11’ Кристијан Панев 19’ Филип Илиевски 24’ Тони Котев 15’

Првиот дел од полуивремето во дуелот помеѓу Џојсон Сејфти Системс и Фабрика Карпош – ГИМ и припадна на Џојсон Сејфти која одлично го отвори натпреварот со погоок во првата минута а веќе во 9та минута со втор погодок за 0-2. Вториот дел од полувремето и припадна на екипата на Фабрика Карпош која започна со поагресивна игра што донесе плод во 11та и 13та минута за израмнување на 2-2. До крајот на полувремето и двете екипи успеаа да постигнат уште по еден погодок за резултат од 3-3 на полувреме. Во второто полувреме се продолжи со високо темпо на игра, во кое екипата на Фабрика КАрпош со погодок во 24та минута се стекна со предност од 3-4. Екипата на Џојсон Сејфти Системс успеа да одговори во 31та минута со погодкот на својот голман Велановски за израмнување на 4-4. До крајот на натпреварот екипата на Џојсон Сејфти Системс имаше повеќе од играта па дојде до победа од 7-4.