Џојсон Сејфти Системс со одлично второ полувреме до победа над Окта

Џојсон Сејфти Системс 7-4(2-2) Окта

Џојсон Сејфти Системс: Нерди Бајрами 32’ 34’ 37’ Марко Димоски 40’ Живко Стојкоски 18’ Бобан Смилевски 9’ 38’
Окта: Драганче Стојановски 2’ 3’ 28’ Драганчо Ѓорѓиевски 27’

Прво полувреме во висок ритам на игра одиграа екипите на Џојсон Сејфти Системс и Окта, екипата на Окта беше таа која го отвори резултатот во 2та минута а минута подоцна успеаа да го золемат водството на 0-2. Ова беше знак за екипата на Џојсон Сејфти ситесмс да направи некоја промена во својата тактика и со внесување на голман играч тие успеаа да створат вишок во нападот и да дојдат до израмнување на 2-2 во 18та минута. До крајот на полувремето двете екипи имаа по неколку одлични шанси но не успеаа да реалзираат па на паузата се замина со 2-2. Првиот дел од второто полувреме и припадна на екипата на Окта која со погодоци во 27та и 28та минута дојде до водство од 2-4. По оваа негатива екипата на Џојсон Сејфти Системс направи неколку промени во играта и тргна агресивно по израмнување. Следуваше одличне период за екипата на Џојсон Сејфти која до 34та минута успеа да дојде до израмнување а во преостанатиот дел од полувремето да го сврт резултатот во своја полза и да го добе овој натпревар со резултат од 7-4.