Ван Хоол ја искористи слабата реализација кај Халк Банка за сигурна победа

Халк Банка 2-6(1-4) Ван Хоол

Халк Банка: Алпер Тахир 5’ 37’
Ван Хоол: Филип Никодиновски 20’ Ненад Саздовски 1’ 11’ 30’ Стефан Стојановски 7’ Боше Петровски 35’

Натпреварот помеѓу екипите на Халк Банка и Ваб Хоол го отвори Ненад Саздовски со погодок буквално во првата минута од натпреварот, по ова следеше одговор на Халк Банка преку Дарко Крстевски кој го израмни резултатот на 1-1. Со ваква игра и двете екипи најавија натпревар со отворен фудбал на двете страни,во играта на Халк Банка фалеше преиод на адаптација со оглед на тоа дека има повеќе годишна пауза во Бизнис Лигата. Ова вешто го искористи Ван Хоол кој веќе имаше добро поставен систем кој донесе резултат па на полувремето заминаа со предност од 1-4. Во второто полувреме Халк Банка не успеа да реализира неколку чисти шански за гол, што пак на Ван Хоол му појде од рака па на крајот славеше со 2-6.