Искуството на Гранит пресудно во дуелот со Интертек

Гранит 4-3(4-1) Интертек

Гранит: Мартин Ристовски 5’ Николче Глигоровски 9’ 18’ Дарко Петровски 13’
Интертек: Стефан Ѓалевски 20’ 32’ 34’

Екипата на Гранит во дуелот со Итертек влегоа мошне мотивирано со сериозен пристап, во првото полувреме новакот во Бизнис Лигата Интертек не можеше да фати вистински ритам во нивните редови се чуствуваше дебитанската атмосвера, екипата на Гранит вешто го искористи ова па првото полувреме го доби со . Во второто полувреме Интертек успеа да ги консолидира своите редови наметна повисоко темпо на игра и со два погодоци успеа да фати резултатски приклучок. Но Гранит потпирајќи се на своето искуство не дозволи изненадување па го доби овој натпревар со 4-3