Џонсон Мети ја искористи кратката клупа на А1

А1 1-9(1-4) Џонсон Мети

А1: Мартин Ангеловски 20’
Џонсон Мети: Сашо Петрушевски 5’ 18’ Стефан Јовановски 18’ 33’ Христијан Стојановски 19’ Љупчо Стојановски 35’ Бојан Дејановски 29’ Никола Николовски 25’ Виктор Здравев 23’

Екипата на Џонсон Мети во дуелот со А1 влезе мошне мотивнирано и уште на самиот старт наметна висок ритам. Екипата на А1 како хендикеп ја имаше кратката клупа и прктично без замена го играа овој натпревар. Џонсон Мети со одлична ротација намтна свој ритам на игра па првото полувреме го доби со 1-4. Во второто полувреме евидентен беше падот на кондицијата кај А1, Џонсон Мети во тој сегмент беше злачително подобра таа предност ја искористи за да го добие овој натпревар со 1-9