Џојсон Сејфти Системс со офанзивна игра до победа над ЈП Дрисла

Џојсон Сејфти Системс 9-3(5-1) ЈП Дрисла

Џојсон Сејфти Системс: Марко Димоски 36’ Жика Стојкоски 17’ Нерди Бајрами 11’ 13’ Анастас Секулоски 8’ 17’ Вецко Вренцоски 21’ 25’ 34’
ЈП Дрисла: Зоран Марковски 32’ Бесник Шакири 4’ 40’

Одличен старт за екипата на ЈП Дрисла во дуелот со Џојсон Сејфти Системс, уште на самиот старт тие притисна кон противничкиот гол и со офанзивна игра стигнаа до водство во раната фаза од полувремето во 4та минута. Екипата на Џојсон Сејфти Системс по оваа негатива притисна кон противничкиот гол и до 11та минута преку головите на Бајрами и Секуловски успеа да направи резултатски пресврт. До крајот на полувремето екипата на Џојсон Сејфти Системс ја имаше контролата на теренот па на паузата замина со предност од 5-1. Во второто полувреме екипата на Џојсон Сејфти Системс продолжи со добрата игра иако екипата на ЈП Дрисла се обиде да го искористи голманот како голман-играч тоа не вроди со плод па го загуби овој натпревар со 9-3