Екипата на Матрикс доминираше во дуелот со Фабрика Карпош

Матрикс 11-4(5-4) Фабрика Карпош – ГИМ

Матрикс: Никола Христовски 13’ 23’ Антонио Богдановски 17’ 30’ Мирко Богески 39’ 40’ Петре Даилов 7’ 38’ Ивица Алампиоски 2’ 32’ Бојан Марковски 18’
Фабрика Карпош – ГИМ: Кристијан Панев 34’ 37’ Ѓеорги Божиков 16’ 32’

Интересен натпревар одиграа екипите на Матрикс и Фабрика Карпош – ГИМ, уште на самиот старт екипата на Матрикс се префрли на противничкото поле и ја превзема иницијативата што резултираше со рано водство. Екипата на фабрика Карпош во овој натпревар влезе многу ослабена без своите главни играчи и немаше доволно сили да се спротистави на денеска расположениот за игра Матрикс. Екипата на Матрикс имаше целосна контрола врз играта и резултатот и овој натпревар го доби со убедливи 11-4.