Мепсо преку контра напади до победа над Маркарт

Мепсо 7-3(4-2) Маркарт

Мепсо: Александар Јакимовски 5’ Ѓоко Јанакиевски 11’ Диме Рошковски 13’ 19’ 35’ 36’ Далибор Христов 30’
Маркарт: Пеце Стојанов 1’ 35’ Тоше Трајковски 8’

Екипата на Маркарт во дуелот со Мепсо го постигна најбрзиот погодок во досегашниот дел од натпреварувањето, само по неколку секунди преку Стојанов за водство од 0-1. Екипата на Мепсо за кратко време успеа да ги консолидира своите редови и во 4та минута преку одлично изведен контра напад успеа да израмни на 1-1. Во 8та минута видовме ново водство на Маркарт кое по само неколку минути екипата на Мепсо го стопи и консредината на полувремето успеа да направи целосен резултатски пресврт. До крајот на полувремето екипата на Маркарт со сите сили се обидуваше да дојде до израмнување и се префрли во противничкото поле, а таквата игра екипата на Мепсо ја казни со водство од 4-2 на полувремето. Во второто полувреме екипата на Маркарт се префрли во предно поле и со помош на голман играч во фаза на напад се обидуваше да створи вишок како би фатила резултатски приклучок, но со таквата офанзивна игра оставија многу празнини во одбраната што екипата на Мепсо го казни со одлично креирани контра напади што успеваше да ги претвори во голови. На крајот од натпреварот екипата на Мепсо славеше со високи 7-3.