Ван Хоол рутинирано до победа над Пекабеско

Ван Хоол 6-2(1-0) Пекабеско

Ван Хоол: Антонио Петровски 22’ Даниел Стаматовски 27’ Ненад Саздовски 26’ 30’ Христијан Павловски 1’ Владо Здравков 31’
Пекабеско: Алвин бачко 31’ Ракип Ибраимов 39’

Одличен старт за екипата на Ван Хоол во дуелот против Пекабеско со погодок уште во првата минута од натпреварот, по оваа негатива екипата на Пекабеско со сите сили се обидуваше да дојде до израмнување но екипата на Ван Хоол одлично ја постави играта во одбраната ги затвори сите приоди кон нивниот гол и не оставија многу простор за игра на екипата на Пекабеско. Екипата на Ван Хоол успеа да креира и неколку одлични прилики за гол но голманот на Пекабеско со одлични одбрани успеа да спречи екипата на Ван Хоол резултатски да се одлепи. Полувреме 1-0. Во второто полувреме екипата на Ван Хоол маше целосна контрола врз играта и резултатот па и покрај сите обиди на екипата на Пекабеско да фати резултатски приклучок тие успеа го издржат притисокот и рутинирано да го приведат натпреварот до крај во своја корист со резултат од 6-2