Екипата на Матрикс доминираше во дуелот со Сава Осигурување

Матрикс 13-5(5-1) Сава Осигурување

Матрикс: Никола Христовски 14’ 15’ 30’ Драган Брњарчевски 8’ 24’ Петре Даиловски 7‘ 28’ 31“ 36’ Антонио Богдановски 16’ 23’ 40’ Мирко Богески 39’
Сава Осигурување: Јовица Марковски 8’ 29’ 32’ 38’ Данило Апостолски 27’

Дуелот помеѓу екипата на Матрикс и Сава Осигурување го облежа апсолутната доминација на екипата на Матрикс. Во текот на целиот напревар Матрикс целосно ја имаше контролата и со одлично поставена напад и одбрана од минута во минута стекнуваше резултатска предност. Екипата на Сава Осигурување натпреварот го играше со скратен состав практично без замена со што на вака расположената екипа на Матрикс не можеше да и парира. Матрикс овој натпревар го доби со 13-5, на полувремето резултатот беше 5-1.