Макпетрол со цврста одбрана и брз напад до победа над Окта

Окта 0-9(0-4) Макпетрол

Макпетрол: Илчо Филиповски 33’ Ибраим Исмаили 16’ 20’ 31’ Бенер Бекиовски 25’ Мишо Ѓоргиевски 4’ Александар Мишовски 22’ Марко Костенцовски 14’ 40’

Динамично прво полувреме одиграа екипите на Окта и Макпетрол, уште на самиот почеток на натпреварот екипата на Макпетрол ја превзеде иницијативата и започна со својата препознатлива игра со многу комбинаторика која им донесе рано водство уште во 4та минута. Екипата на Окта по оваа негатива започна со поагресивна игра во фаза на одбрана и напад обидувајќи се да дојде до израмнување, но екипата на Макпетрол со одлична игра пред се во одбраната не остави простор за игра на екипата на Окта, а како одминуваше времето екипата на Макпетрол преку контра напади ја казнуваше Окта за предност од 0-4 на полувремето. Во второто полувреме екипата на Окта со честа промена на тактиката и со голман играч во фаза на напад се обидуваше да створи вишок како би го намалила високото водство на Макпетрол од полувремето, но екипата на Макпетрол со беспрекорна игра во сите сегменти на фудбалската игра го доби овој натпревар со високи 0-9.