Макпетрол со цврста одбрана и ефикасен напад до победа над Гранит

Гранит 6-8(3-6) Макпетрол

Гранит: Дарко Петров 8’ Сашо Каровски – Џуме 2’ 30’ 31’ 40’ Пепи Мицев 2’
Макпетрол: Ибраим Исмаили 16’ Мишо Ѓоргиевски 11’ 16’ Благоја Лолевски 17’ Игор Стојков 6’ 23’ Александар Мишоски 7’ 30’

Екипата на Гранит одлично го отвори натпреварот против Макпетрол, во 2та минута се стекнаа со предност од 2-0. Неколку минути подоцна одговори екипата на Макпетрол која во 7та минута успеа да дојде до израмнување од 2-2. Овие воведни минути од натпреварот беа најава за ефикасно полувреме во кое поуспешна беше екипата на Макпетрол која го доби полувремето со резултат од 3-6. Во второто полувреме се продолжи со жестока борба на секоја педа од теренот во рамките на фер плејот. Екипата на Гранит и покрај сите обиди да дојде до поволен резултат не успеа да најде против игра за денес одличната екипа на Макпетрол која со цврста одбрана и ефикасен напад успеа да извојува победа од 6-8.