Матрикс сигурни во дуелот со Уника

Уника 1-12(1-7) Матрикс

Уника: Сашо Јакимовски 20’
Матрикс: Петре Даиловски 2’4’ Драган Брњарчевски 1’ 6’ Мирко Богески 3’ Антонио Богдановски 17’ 26’ 26’ Ивица Аралампиевски 37’ Панче Дангев 32’ Андреј Синадиновски 8’ Велче Јордановски 37’

Првото полувреме во целост и припадна на екипата на Матрикс тие уште на самиот старт се стекна со високо водство кое од минута во минута константно го зголемуваа. Екипата на Уника на овој натпрева настаби со скратенростер на играчи што се одрази на играта и резултатот и покрај сите обиди на екипата на Уника да фати резултатски приклучок не успеа да на полувреме екипата на Матрикс замина со високи 1-7. Во второто полувреме иста слика целосна контрола на играта и резултатот од екипата на Матрикс која со чести ротации на играчи ја одржуваше свежината во играта нешто со кое кратката клупа на Уника не можеше да се справи. За на крајот екипата на Матрикс да слави убедливо со 1-12.