Матрикс со сигурна игра дојде до победа над ЕВН

ЕВН 0-4(0-1) Матрикс

Матрикс: Антонио Богдановски 40’ Мирко Богевски 11’ Петре Даиловски 23’ 40’

Прво полувреме во висок ритам на игра ни прикажаа екипите на ЕВН и Матрикс, уште на стартот и двете екипи се определија со офанзивен стил на игра што резултираше со шанси за погодок и на двете страни. Кон средината на полувремето екипата на Матрикс успеа да реализира еден контра напад преку Богевски за водство од 0-1. По ова екипата на ЕВН се префрли на противничко поле и се обидуваше да дојде до израмнување, тие успеаа да створат неколку шанси но имаа слаба реализација па на полувреме се замина со резултат од 0-1. На стартот на вториот дел екипата на Матрикс со голот на Даиловски успеа да го зголеми водството на 0-2, по ова екипата на ЕВН не и преостана ништо дуруго освен да фрли се на една карта и да тргне во целосна офанзива. Таквата офанзивна игра остави многу празнини во нивната одбрана што екипата на Матрикс знаеше да ги казни па на крајот да го добие овој натпревар со 0-4