Награди во Бизнис Лига на Македонија за сезона 2018/2019


Награди за завршен турнир од сезона 2018/2019


Шампион во Бизнис Лигата – Матрикс

Второ место – Макпетрол

Трето место – Лукоил

Најдобар играч на завршниот турнир – Драган Брњарчевски (Матрикс)

Награди за регуларен дел од сезона 2018/2019


Прво место – Матрикс (регуларен дел)

Второ место – Макпетрол (регуларен дел)

Трето место – Лукоил (регуларен дел)

Ведат Арслан (Рамастор) најдобар играч (регуларен дел)

Маријан Цветковски (Лукоил) најдобар голман (регуларен дел)

Јован Младенович (Матрикс) најдобар тренер (регуларен дел)

Мартин Ливрински (Еуро Табак) најдобар стрелец (регуларен дел)

Најдобра публика Уни Банка (регуларен дел)

Кире Атанасов (Гранит) за развој на Бизнис Лигата

Еуро Табак најголем напредок (регуларен дел)

Гранит најефикасна екипа (регуларен дел)

Маријан Казаковски (Фабрика Карпош – ГИМ) најдобар ветеран (регуларен дел)

Фер-Плеј – Пекабеско (регуларен дел)

Цанде Павлов – најверен навивач