Окта сигурни во дуелот со ТАВ

Окта 11-2(6-0) ТАВ

Окта: Драганчо Стојановски 2’ 39’ Славчо Стојковски 30’ Драганчо Ѓорѓиевски 20’ Наум Костовски 6’ 26’ Иван Димитриевски 4’ 12’ Јасмин Личина 8’ 27’ 40’
ТАВ: Тодорче Насковски 30’ 33’

Екипата на Окта одлично го отвори натпреварот против екипата на ТАВ, па веќе во 8та минута имаше високо водсво од 4-0. Екипата на ТАВ на сите можни начини се обидуваше да се врати во игра, но екипата на Окта со одлична игра во сите сегменти не остави многу простор за игра за екипата на ТАВ па го доби полувремето со високи 6-0. Во второто полувреме екипата на ТАВ започна со агресивна игра обидувајќи се да ја намали високата негатива од првиот дел, но екипата на Окта со одлична игра во одбраната не дозволи изненадување а преку контра напади успеваше да казни за победа на овој натпревар од 11-2.