Сава Осигурување преку контра напади до победа над ЕЛЕМ

Сава Осигурување 10-8(5-3) ЕЛЕМ

Сава Осигурување: Јовица Марковски 14’ 26’ 40’ Коста Глигуровски 7’ 20’ 29’ Трајче Илиевски 16’ 29’ 38’ Андреј Китановски 18’
ЕЛЕМ: Павле Маџовски 39’ Влатко Петровски 19’ 19’ 23’ Ивица Апостоловски 16’ Сенвет Реџепи 35’ 39’ 40’

Прво полувреме исполнето со атрактивни потези одлични акции и прекрасни голови ни прикажаа екипите на Сава Осигурување и ЕЛЕМ. Прва во водство дојде екипата на Сава Осигурување во 7та минута, неколку минути подоцна успеа и да го зголеми водството на 2-0. По оваа негатива екипата на ЕЛЕМ ја превзеде иницијативата, се префрли на противничко поле што резултираше со погодок и намалување на разликата на 2-1. Сепак до крајот на полувремето екипата на Сава Осигурување имаше повеќе од играта па на паузата замина со предност од 5-3. На стартот на второто полувреме екипата на ЕЛЕМ успеа да постигне гол и да се доближи на само гол негатива, ова и даде дополнителен стимул на екипата на ЕЛЕМ која започна со уште пожесток притисок кон голот на Сава Осигурување. Таквата отворена игра остави празнина во одбраната на ЕЛЕМ што знаеше да го искористи екипата на Сава Осигурување која преку контра напади успеваше да казнува и да го добие овој натпревар со резултат од 10-8.