Фабрика Карпош – ГИМ со некомплетен состав го загуби дуелот со Џонсон Мети

Фабрика Карпош – ГИМ 2-8(1-3 ) Џонсон Мети

Фабрика Карпош – ГИМ: Мики Нешиќ 10’ Кристијан Панев 35′
Џонсон Мети: Благоја Божиновски 5’ 25′ 34′ Александар Недев 9’ 17’ 38′ Љупчо Стојановски 31′ 35′

На самиот сарт од првото полувреме екипите на Фабрика Карпош и Џонсон Мети играа егал, по што екипата на Џонсон Мети со одлична одбрана и брз контра напад успеа да дојде до водство. Екипата на Фабрика Карпош – ГИМ беше значително ослабена во играчкиот кадар и натпреварот го играше без помош од клупата. Па полувремето го доби екипата на Џонсон Мети со 1-3. Во второто полувреме екипата на Џонсон Мети со чести замени држеше висок ритам на игра кој ослабената екипа на Фабрика Карпош – ГИМ не можеше да го следи. Во ваквата поставеност на играта екипата на Џонсон Мети го доби овој натпревар со високи 2-8.