Џојсон Сејфти Системс го доби дебитанското дерби со Водовод

Водовод 1-5(0-2) Џојсон Мети Системс

Водовод: Арслан Бејта 23’
Џојсон Мети Системс: Стефче Велковски 15’ Живко Стојкоски 7’ 38’ Борче Аргиловски 27’ 40’

Динамично прво полувреме одиграа екипите на Водовод Скопје и Џојсон Сејфти Системс, ова полувреме во целост и пирпадна на Џојсон Сејфти Системс кои со погодок уште во раната фаза поточно во 7та минута успеаа да се стекнат со водство од 0-1. Екипата на Водовод со честа ротација на играчи се обидуваше да дојде до израмнување, но екипата на Џојсон Сејфти Системс со одлично поставена игра во одбраната ја сочува својата мрежа мирна, а во 15та минута постигна и втор погодок за водство од 0-2 на полувреме. Во вториот дел на екипата на Водовод не и преостана ништо освен да тргне во целосна офанзива, таквата игра и донесе резултат во 23та минута за намалување на резултатот на 1-2. Екипата на Водовод по овој погодок продолжи со офазивна игра, но заборави на својата одбрана што екипата на Џојсон Сејфти Системс знаеше да го искористи за на крајот да го добие овој натпревар со 1-5.