Џојсон Сејфти Системс преку контра напади до победа над Аџибадем Систина

Џојсон Сејфти Системс 6-5(2-2) Аџибадем Систина

Џојсон Сејфти СИстемс: Марко Димовски 5’ 26’ 37’ Нерди Бајреми 38’ Борче Аргиловски 3’ Бобан Смилевски 40’
Аџибадем Систина: Далибор Дамјановиќ 1’ Игор Ѓоргиевски 18’ 35’ 37’ Мирослав Неделковски 33’

Крајно израмнет натпревар одиграа екипите на Аџибадем Систина и Џојсон Сејфти Ситемс во текот на целиот натпревар се играше отворен фудбал со многу шанси за гол и на девете страни ниту една од двете екипи не успеа резултатски да се одлепи што се виде и по резултатот на полувремето 2-2. Во второто полувреме се продолжи со висок ритам на игра, екипата на Џојсон Сејфти Системс успеа да стекне предност, по што следеше тактичка замена во редовите на Аџибадем Систина која со голман играч успеа да дојде до израмнување. Екипата на Џојсон Сејфти Ситемс во самиот финиш од натпреварот со цврста одбрана и брз напад дојде до победа од 6-5