DHL го издржа притисокот на ЈП Дрисла за победа

DHL 7-5(5-3) ЈП Дрисла

DHL: Далибор Дамјановиќ 38’ Драган Златановски 3’ 4’ Филип Јовановски 9’ Мартин Каревски 3’ 7 Марјан Стефановски 40’
ЈП Дрисла: Дени Стојановски 39’ Расим Исмани 2’ 31’ Ридван Демири 16’ Горан Трајковски 18’

Екипата на DHL и извонредно го започна натпреварот против екипата на ЈП Дрисла играјчи доста офанзивно со добро изработени напади, во вака поставена игра екипата на DHL имаше одлична реализација што во средината на полувремето резултираше со со 5-1 во нивна корист. При овој резултат екипата на ЈП Дрсила имаше пенал кој не успеа да го реализира, во самиот финиш од полувремето ЈП Дрисла преку контра напади успеа ја намали разликата на 5-3. Со оваа предност екипата на DHL замина на паузата. Во второто полувреме екипата на Дрисла продолжи со офанзивна игра со што успеа да дојде до само еден гол негатива 5-4. До крајот на натпреварот екипата на DHL успеа да ја сочува предноста и во финишот да реализира за победа од 7-5.