Џонсон Мети со пеколно второ полувреме до победа против Маркарт

Џонсон Мети 5-2(0-2) Маркарт

Џонсон Мети: Љупчо Стојановски 26′ 34′ Бојан Дејановски 25′ Благоја Божиновски 23′ 39′
Маркарт: Тоше Георгиев 3′ Александар Ристовски 13′

Динамично прво полувреме исполнето со многу борба за секоја педа од теренот, екипата на Маркарт беше таа која ја превзема почетната иницијатива и тргна кон противничкиот гол, што и донесе водство во 3та минута. Екипата на Џонсон Мети по рано примениот погодок успеа да ги консолидира своите редови и да тргне со понапаѓачка формација, но во 13та минута екипата на Маркарт преку контра напад успеа да искористи празнината во одбраната кај Џонсон Мети и да го зголеми водството на 2-0 со кој резултат се замина на полувремето. На стартот на второто полувреме екипата на Џонсон Мети во игра уфрли голман играч што веднаш вроди со плод и за неполни три минути успеаа да направат целосен резултатски пресврт. Овие почетни минути ја срушија целата концепција на екипата на Маркарт која не можеше да најде против игра во ова полувреме. На крајот овој натпревар заврши со победа на екипата на Џонсон Мети од 5-2.