Рамстор со одлично второ полувреме до победа над Вип

Вип 3-7(2-1) Рмастор

Вип: Иле Никодиновски 16’ Ненад Богдановиќ 18’ Сашо Србаков 40’
Рамстор: Михрем Мемед 5’ 30’ Енис Мурселов 21’ Фуркан Муртезан 22’ ’Азрет Абаз 29’ Аријан Цами 32’ Хујрет Шабани 34’

Динамично прво полувреме одиграа екипите на Вип и Рамстор, првата фаза од полувремето и пипадна на екипата на Рамстор која со одличен погодок преку Мемед во 5та минута успеа да го отвори резултатот. По ова екипата на Вип направи неколу поромени во тимот, ги консолидираше своите редови и тргна со целосна офанзива по израмнување. Како одминуваше полувремето притисокот на екипата на Вип беше се поголем и во 16та минута успеаа да дојдат до израмнување, две м,инути подоцна и до целосен резултатски пресврт. Полувреме 2-1 На стартот на првото полувреме екипата на Рамстор успеа да постигне погодок за израмнување, минута подоцна и погодок за целосен резултатски пресврт. Овој пресврт даде дополнителен мотив кај двете екипи, се подигна темпото на игра и се водеше жестока борба по целиот терен.Во ваквата жестока борба поснаодлива беше екипата на Рамстор која го доби натпреварот со високи 3-7.