Во неизвесна завршница Окта поуспешни од С.Ц. Борис Трајковски

С.Ц. Борис Трајковски 7-8(2-6) Окта

С.Ц. Борис Трајковски: Влахо Костов 27’ Горан Андоновски 23’ 27’ Јован Димовски 2’ Оливер Китановски 18’ 28’ Дарко Филимоанов 32’

Окта: Шеќо Личина 10’ 10’ 31’ Драганче Стојановски 3’ Драганчо Ѓорѓиовски 39’ Живко Котевски 8’ 14’ 20’

Еккипата на С.Ц. Борис Трајковски одлично го отвори дуелот против екипата на Окта со голот на Димовски во 2та минута, по ова следуваше жесток одговор на екипата на Окта која до 10та минута успеа да постигне 4 погодоци и да се стекне со високо водство. По овој шок екипата на С.Ц. Борис Трајковски успеа да ги консолидира редовите и се префрли на противничко поле вршејќи силен притисок со цел да дојде до израмнување. Сепак екипата на Окта одлично ја постави својата одбрана и не дозволи на С.Ц. Борис Трајковски резултатски да се доближи. На паузата се замина со резултат од 2-6 во корист на Окта. Во второто полувреме екипата на С.Ц. Борис Трајковски го подигна темпото на игра и со брзи акции и одлични погодоци ја топеше разликата на Окта, па во 31та минута успеаа да дојдат до израмнување на 7-7 што ја направи завршницата на овој натпревар неизвесна. Во таквата завршница поуспешна беше екипата на Окта која го доби овој натпревар со 7-8.