Еуро Табак со атрактивен фудбал до победа над Маркарт

Маркарт 3-10(1-5) Еуро Табак

Маркарт: Пеце Стојанов 8’ Марјан Трајковски 32’ 36’ 
Еуро Табак: Дејан Јанковски 10’ 16’ 23’ 29’ Борче Стојанов 6’ Мартин Ливрински 5’ 20’ 28’ Григориј Јовановски 23’ Никола Зафировски 40’

Интересно прво полувреме во висок ритам на игра прикажаа екипите на Маркарт и Еуро Табак, прва до водство дојде екипата на Еуро Табак во 5та минута преку голот на Ливрински, а само минута подоцна успеа и да го зоглеми водството преку Стојанов. Екипата на Маркарт по оваа негатива се префрли на противничка половина и вршеше силен притисок кон голот на Еуро Табак што резултираше со погодок и намалување на 1-2. Сепак до крајот на полувремето екипата на Еуро Табак не и дозволи на екипата на Маркар да направи нешто повеќе а преку брзи контра напади успеа да го зголеми водството на 1-5 резултат со кој се замина на полувремето. Во второто полувреме екипата на Еуро Табак продолжи со одличната игра и од минута во минута го зголемуваше вдството. Екипата на Маркарт имаше неколку одлични шанси за погодок но слаба реализација, што Еуро Табак го искористи за висока победа од 3-10